Minigris

Hei! Velkommen


Harry- Norges minste minigris! Trykk på bildet for å lese mer om Harry.

Vi driver et seriøst oppdrett av ekte kanadisk minigris like utenfor Tønsberg. Våre griser blir 15-20 kg med fornuftig foring etter hold, det er en størrelse som en middels/liten hund og en ann vennlig størrelse til å ha inne som en hund. Målet er å avle små griser som er sunde og friske med godt gemytt, den største motivasjonen for dette er og hjelpe allergikere og få et ordentlig kjæledyr.
Minigrisene våres har avls linjer som gir de minste grisene det er mulig og få tak i Norge, dermed det beste utgangspunktet for å få en liten minigris. Kom gjerne på besøk og se foreldredyrenes størrelse, se grisunger og få all den informasjonen du treger for og anskaffe deg en minigris, bare ring 98683618 og avtal tidspunkt. Vi selger minigris til folk som skal ha de inne som en hund, en kombinasjon inne og ute, eller bare ute, selger også til gårdsbarnehager, åpne gårder, skoler og behandlings institusjoner.Vi har grisunger alle årstider.
Besetningen blir drevet etter regler og normer for avles besetning i Norge dvs : vi forer på kraftfor og vitamin og mineraltilskudd, vaksineres mot parvo/rødsyke, får jevnlig mark kur, besetningen er sanert for skabb og dysenteri, Besetningen er inspisert godkjent av Mattilsynet-Dyrevernsnemnda. Grisungene blir håndtert og er preget på alle lyder siden radio står på døgnet rundt, guttene leveres ferdig kastrerte av dyrlege (viktig og gjøre siden råne/guttegris lukter og er vanskelig og oppdra, dette er viktig og gjøre så tidlig som mulig for og unngå rånelukt etter kastrasjon).
Grisungene blir levert med: antistoffer mot rødsyke, for til en uke, vitamin/mineraltilskudd til ½ år, mark kur til 2 år, dyrlege attest, stamtavle, kjøpekontrakt og et detaljert hefte på 20 a 4 sider der all informasjon du trenger for og lykkes står, det er veldig viktig siden minigris er vane dyr og hvis du får gjort det riktig fra begynnelsen er det mye letter og lyktes med minigrisen spesielt når den skal bo inne. Heftet er vist for Mattilsynet, de hadde ingen motforestillinger mot noe av det som står i heftet.
Litt om min erfaring og bakgrunn som oppdretter: er utdannet agronom og agrotekniker, 23 års erfaring med avl av minigris, har jobbet på landbrukskole i 12 år i husdyravdelingene høns og gris, har vært ansvarlig driftsleder husdyravdeling ,har vært faglærer i husdyrhold på landbrukskole . Har drevet med avl av border Collie og papillon og solgt valper i hele Norden. Har konkurrert i agility og sauegjeting på høyt nivå, vært på landslaget i agility og representert Norge i mesterskap en årrekke. Er utdannet/vært instruktør i lydighet, agility og sauegjeting.


Fakta om minigris

Mange av de som kjøper mini gris er allergikere. Siden minigris har lik hud som mennesker tåler allergikere gris og har de inne som en hund, de lukter mindre en hund og er veldig renslige.Minigris er lette og få renslige ofte fra første dag hvis du følger riktige råd.
Minigris kan dresseres som hund, de er mye smartere og mer lettlært en hunder og det smarteste dyret på 4 ben jeg har hørt at de skal ha en intelligens som et barn på 3-5 år. Når minigris er med på valpe kurs er de alltid flinkest, de kan lære alt en hund kan lære med mer. Minigris er veldig kosete, de har veldig god luktesans bedre enn hunder, de kan gå lange turer, korte turer eller bare tussle rundt i hagen dvs de blir ikke rastløse som en hund hvis ikke de får tur vær dag.
Minigris kan fraktes i bil, båt, fly, buss og tåg. Minigris kan være med på hytta, gå fjellturer, være med på båttur, være med på joggetur, være med på stranda, de er flinke svømmere.Minigris liker å sole seg, det tåler kulde god når de er fullvoksne(inne griser bruker dekken), de tåler varme og vil ikke ha samme problemet som hunder i varmen. Minigris kan fraktes fritt rund i hele Norge, de kan ikke fraktes til utlandet.

Minigris skal vaksineres minst en gang i året mot rødsyke. Minigris er ikke flinke til og gå ned bratte inne trapper så de bør bo i 1 etasje. Minigris er flokkdyr når de skal bo bare ute bør det være minst to stk, når minigris bor inne som en hund vil de se på alle mennesker eventuelt hunder og katter i familien som flokken sin så det går fint med en gris. Forutsetningene for og lyktes med minigris som skal bo inne er større hvis det bare er en gris. Til pass av minigris kan familie, venner eller hundekennel benyttes. Er du interessert i å kjøpe minigris eller i en prosess for og avgjøre om du skal ha minigris ta gjerne kontakt på telefon 98683618 skal jeg gi deg all den informasjonen du trenger for og avgjøre om minigris er noe for deg/dere, det går også fin og komme på besøk for mer informasjon , se grisunger og forelderdyr, ring og avtal tidspunkt på forhånd. Jeg kan også sende bilder på SMS.

Hans Marius Myhre